Чим небезпечне м'ясо з антибіотиками?

Присутність антибіотиків у м'ясі може спровокувати алергічні реакції або порушення кишкової мікрофлори. Втім, у м'ясі часто є не самі антибіотики, а їх залишки. Вони значною мірою руйнуються під час приготування м'яса: смаження, запікання, варіння або приготування в мікрохвильовій печі.23 May 2018

Варто відмовитися від жирних продуктів, смажених, копченостей та консервованих продуктів, виключити алкоголь та кислі фрукти. Прийом антибіотиків пригнічують роботу печінки, отже, їжа не повинна надто навантажувати печінку. До раціону включайте більше овочів, солодких фруктів, білий хліб.

М'ясо втрачає неприємні добавки, якщо його вимочити:

  1. У підсоленій воді кілька годин;
  2. у воді, підкисленій лимонним соком;
  3. У мінеральній воді;
  4. у воді з додаванням оцту;
  5. У воді, рясно посипавши м'ясо содою та сіллю, протягом чверті години.

23 Nov 2017

Ні на око, ні на дотик, ні по запаху визначити антибіотик в м'ясі неможливо. Сьогодні у світі не існує навіть швидких, простих та дешевих тестів для перевірки змісту антибіотиків в м'ясі.

loading
×