Чим небезпечні горіхи кеш'ю?

Кешью може викликати індивідуальну нестерпність. Тому вперше його потрібно куштувати невеликими порціями – 1-2 горіхи. Крім того, кешью найчастіше продають у обсмаженому вигляді. Оскільки сам прошарок між оболонкою та ядром отруйний.

Шкода кеш'ю може таїти в собі тонка смоляниста плівка, що знаходиться під шкаралупою. У ній міститься небезпечна речовина кардол, здатна викликати опік шкіри, запалення внутрішніх органів та ядуху. При термічній обробці ядер горіха ця речовина руйнується, і продукт стає абсолютно безпечним.

Ось кому краще обмежити вживання кеш'ю: Людям, які страждають на алергію на інші горіхи (фундук, бразильський горіх, фісташки, мигдаль, арахіс) або пектин. Діабетикам. Є деякі дані, що кеш'ю може підвищити рівень цукру на крові.

КЕШЮ дуже корисні для зубів та ясен. У кеш'ю високий вміст заліза, тому його обов'язково є при анемії, занепаді сил і дистрофії. Не більше ніж 20 шт. за раз, але один раз в день.

loading
×