Чим небезпечний кардамон?
Кардамон може завдати шкоди людям, які страждають на виразкові захворювання та проблеми зі слизовою оболонкою шлункатак як це дуже сильна приправа. Кардамон протипоказаний людям з харчовою алергією та підвищеною чутливістю шлунка до харчових продуктів.
У чому шкода кардамону Потрібно враховувати, що в ньому міститься велика кількість еферних олій, має дуже концентрований смак, тому у великих кількостях вживати кардамон не можна. Не розмелений кардамон не варто додавати в їжу людям з виразкою шлунка чи гастритом.
Кардамон особливо багатий харчовими волокнами, вітаміном C, кальцієм, магнієм, калієм, фосфором, залізом, цинком, міддю, марганцем. Кардамон – це насамперед антиоксидант. Він розщеплює та виводить холестерин, а також корисний для імунітету. Є хорошим засобом від застуди та стресів.
В першу чергу, варто знати, що ця спеція має сечогінну дію, а значить, допомагає швидко очистити організм від токсинів і шлаків, тим самим знижуючи навантаження на печінка. Також кардамон впливає антиоксидантні властивості, які допомагають захистити організм від багатьох серйозних захворювань.