Чим небезпечний низький холестерин щільності?
Ліпопротеїди низької щільності (поганий холестерин) містять багато холестерину. Чим їх більше в крові, тим вищий ризик перенести інфаркт чи інсульт. Ліпопротеїди високої щільності («хороший холестерин») захоплюють холестерин зі стінки судини і забирають у печінку, де він згоряє. Чим його більше, тим краще.
Класифікація рівнів холестерину в крові: Оптимальний – 5 та менше ммоль/л. Помірно підвищений – 5-6 ммоль/л. Небезпечно підвищений холестерин – 7,8 ммоль/л.
Включіть до раціону горіхи, насіння, жирну рибу (наприклад, лосось), добавки Омега-3 (вони здатні на 30% знижувати рівень тригліцеридів у крові), авокадо та оливкова олія. У цих продуктах містяться корисні жири (ненасичені), які знижують рівень поганого холестерину.
295 руб. Ліпопротеїни низької щільності – Основні переносники холестеролу (холестерину) в організмі. Холестерол, що входить до їх складу, вважається "шкідливим", оскільки при його надлишку підвищується ризик появи в артеріях бляшок, які можуть призводити до їх закупорки та викликати інфаркт чи інсульт.