Чим небезпечний плавлений сир?
Порівняно з твердими видами сирів, плавлені сири містять більше натрію, що робить їх небажаною їжею людям, які страждають на гіпертонію та інші серцево-судинні захворювання.. М'який сир має у своєму складі зайві хімічні (Е) та фосфатні харчові добавки, велику кількість солі.
У Роскачестве додали, що відкритий плавлений сир не можна зберігати понад п'ять днів у холодильнику, при температурі від плюс 2 до плюс 4 градусів Цельсія. Після розкриття упаковки продукт краще тримати у заводській упаковці, якщо це сир у ванночках або стаканчиках. Ковбасний та сир у вигляді брикетів варто обернути у фольгу.
Плавлений сир містить велику кількість фосфатів, які надають йому пастоподібної текстури. Шкода фосфатів у тому, що вони заважають засвоювати кальцій, то є саме те, заради чого молочні продукти варто включати до раціону. Допустима доза фосфатів для дорослих – 1-2 г на добу, для дітей – 480-530 мг на добу.
Однак Соломатина попередила, що небезпека плавлених сирів обумовлена його високою калорійністю. У зв'язку з цим не рекомендується вживати даний продукт людям, які страждають на ожиріння або атеросклероз. Також обмежити перевагу такого сиру у їжу вона порадила людям із поганим обміном речовин.