Чим нітрати шкідливі здоров'ю?

Нітрати сприяють розвитку патогенної кишкової мікрофлори, що виділяє в організм людини токсини, внаслідок чого відбувається отруєння організму. Нітрати знижують вміст вітамінів у їжі, які входять до складу багатьох ферментів, а через них впливають на всі види обміну речовин.Apr 6, 2015

Шкода здоров'ю завдають не стільки самі нітрати, а нітрити, на які перетворюються нітрати, потрапляючи в організм людини. При попаданні в кров нітрити можуть викликати кисневе голодування, що негативно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту. А найстрашніше – підвищують загрозу онкологічних захворювань.

Наприклад, високий вміст природного нітрату у буряковому соку може знижувати артеріальний тиск та підвищувати м'язову активність. Нітрати також – активний інгредієнт деяких лікарських препаратів, які прописують при стенокардії, зниженому припливі крові, що викликає біль у грудях.

З овочів більшою концентрацією нітратів володіють: зелена цибуля, буряк, редиска, морква, огірки, листя салату, селера, шпинат, петрушка, капуста. В меншій мірі нітрати містяться у помідорах, бобах, картоплі, бататі, баклажанах, часнику, цибулі, зеленому горошку, перці, артишці.

loading
×