Чим пропарена гречка відрізняється від звичайної?

Просмажене зерно гречки – тверде і з більш вираженим ароматом та смаком. Природно, в процесі обробки зерно втрачає більшість корисних речовин і властивостей, а також здатність проростати, але в результаті набуває вираженого характерного аромату і смаку, а приготовлена ​​з такої крупи каша стає розсипчастою.

Пропарювання дозволяє поживним речовинам, що містяться в периферійній частині гречаного зерна, перейти у внутрішню частину ядра. Іншими словами, в пропареної гречаної крупи зберігаються практично всі корисні речовини.

Технологія пропарювання дозволяє зберегти корисні властивості свіжих ядер і доповнює їх смакові якості. Продукт підходить для дієтичного харчування.

Лучена непропарена гречка є цінним джерелом рослинних білків – їх вміст на 100 г крупи становить 12,6 грамів. Тому цей продукт є досить поширеним у раціоні вегетаріанців та сироїдів.

loading
×