Чим рисова локшина відрізняється від фунчози?

Дуже часто на просторах інтернету та в меню різних ресторанів рисову локшину називають харусамі або фунчозою. Але це не так. У Китаї рисову локшину називають гатяо (тонка і плоска локшина), лайфень (товста і кругла) або просто – рисова локшина. Скляна локшина – та сама харусамі та фунчоза – готується з крохмалю.Aug 18, 2021

Фунчоза робиться з рису, тому є ще й основою довголіття. Вона вважається легендарним засобом підняття сил організму. Легендарні японські богатирі – «ніндзя» їли саме фунчозу.

Фунчоза, яку часто називають китайською або скляною локшиною, Можна віднести до макаронних виробів лише умовно. Сировиною для приготування фунчози є крохмаль, що видобувається з бобових, в основному з бобів мунг, але використовують також маш, нут та інші.

Локшина з рисового або картопляного крохмалю, в Японії та Кореї також популярна харусамі з батату. Може бути як круглою, так і плоскою. Від фунчози харусамі відрізняється тим, що її не тільки потрібно варити, але ще й замочувати попередньо у воді.

loading
×