Чим розкласти солому?

Як добавка краще використовувати амонійну форму азоту, тому що вона більшою мірою прискорює розкладання соломи та сильніше зв'язується мікроорганізмами. Додаткового внесення азоту більшою мірою потребує солома озимих та ярих зернових, менше – кукурудзи, гречки та хрестоцвітих культур.

Для розкладання соломи в ґрунті необхідний азот та ретельне перемішування її з 10-сантиметровим шаром ґрунту. Це забезпечить необхідну кількість азоту для бактерій, які розкладають солому, і запобігатиме тимчасовій іммобілізації елемента в грунті.

Перепріла солома виділяє вуглекислий газ, що підвищує газо- та повітрообмін ґрунту, покращує приплив поживних речовин до коренів рослин. Суха солома добре розпушує ґрунт, зменшуючи кислотність. З її допомогою можна, можливо уникнути закисання ґрунту та загнивання коренів рослин.

loading
×