Чим шкідливі червоні помідори?
Лікопін також слід уникати людям з порушеннями згортання крові та пам'ятати, що він може спричинити зниження кров'яного тиску. Помідори містять яблучну та лимонну кислоти і можуть спровокувати надмірне вироблення шлункового соку.. А це загрожує викидом кислоти в стравохід і нападами печії.
Виявляється, томати можуть викликати алергію через речовину під назвою лікопін. Це червоний пігмент, що дає помідорам звичний яскравий колір. Ознаки непереносимості можуть виявитися через годину після вживання томатів. Але якщо у вас немає такої алергії, то лікопен принесе користь – він є сильним антиоксидантом.
Томати містять лікопін – сильний антиоксидант Чим глибший і насиченіший колір помідоратим вище концентрація лікопіну. Крім боротьби з вільними радикалами, лікопін допомагає знизити рівень поганого холестерину, зміцнює імунітет, перешкоджає утворенню згустків крові, знижує ризик інсульту.
Помідори корисно є в будь-якому вигляді. У свіжих помідорах буде більше вітаміну С, ніж у термічно оброблених, але велику роль це не зіграє. А ось антиоксиданти в томатах – лікопін та бета-каротин – стають більш біоактивними при консервуванні та термообробці.