Чим шкідливі штучні ароматизатори?

Шкода такого ароматизатора обумовлюється вмістом небезпечних для здоров'я хімічних сполук. Серед них найсерйознішу загрозу становить кумарин, який токсично впливає на печінку. Тому вживання продуктів із синтетичними ароматизаторами бажано звести до мінімуму.

У свою чергу ароматичні речовини натурального походження можуть бути дійсно небезпечними, тому що в їх складі зустрічаються. шкідливі компоненти, такі як сафрол, туйон, кумарин.

Один штучний ароматизатор може бути синтезований з сотні хімічних сполук, що наслідують природні аромати. Деякі штучні ароматизатори ванілі виготовлені з відходів паперової промисловості або з нафти. Ароматизатори, ідентичні натуральним, – це 100% хімія.

Штучний ароматизатор – харчовий ароматизатор, смакоароматична частина якого містить одну або кілька штучних смакоароматичних речовин, може містити смакоароматичні препарати, натуральні та ідентичні натуральним смакоароматичні речовини.

loading
×