Чим скумбрія відрізняється від макрелі?

Макрель – загальна назва багатьох різновидів риб, в основному сімейства скумбрієвих (скумбрії, пеламіди та інші). У Росії під торговою назвою «макрель» розуміються всі види риб із сімейства скумбрієвих, крім атлантичної скумбрії, яка надходить на ринок як «скумбрія».

Колір м'яса – у макрелі вона не червона, а сіра. М'ясо макрелі містить менше жиру і після приготування виходить грубіше і сухіше, ніж скумбрія. Брюшко у скумбрії сріблясте, а у макрелі сіре або жовте з цятками та смугами.

Смак макрелі часто порівнюють зі смаком скумбрії. Незважаючи на близька біологічна спорідненість, ці представники мають суттєву різницю. Однією з основних відмінностей між цими рибами є розмір. Макреллі трохи більші за розміром.

loading
×