Чим спельта краща за пшеницю?

У обробці спельта виявилася навіть зручнішою, ніж культурні сорти пшениці. Пов'язано це з тим, що зерна її не мають жорсткої оболонки, на видалення якої йде багато часу. Якщо говорити про можливі врожаї спельти, то показники дивують.

Спельта іноді вважається підвидом близькоспорідненого виду. пшениці м'якою (Triticum aestivum), у разі її науковою назвою вважається Triticum aestivum subsp. spelta. Спельта – гексаплоїдна пшеницятобто вона має шість наборів хромосом. У відмінність від інших сортів пшениці спельта має 42 хромосоми.

Корисні властивості спельти обумовлені її збалансованим вітамінно-мінеральним складом – вона нормалізує ліпідний склад крові та рівень глюкози, зміцнює імунітет, підтримує здоров'я кісткової системи та ЦНС, запобігає розвитку ожиріння.

Регулярне вживання борошна із спельти сприяє підвищенню працездатності, зміцненню імунітету, покращує склад крові, нормалізує рівень цукру, допомагає налагодити роботу органів шлунково-кишкового тракту (калоризатор). Спельта та борошно з неї показана при анемії, слабкості, діабеті, стресах та занепаді сил.

loading
×