Чим старше, тим краще вино?

Вважається, що чим старше вино, тим воно краще. Насправді багаторічна витримка не завжди покращує смак, а для деяких видів, наприклад французького Божоле, вона зовсім згубна. Вино можна порівняти з живим організмом: воно дорослішає, стає зрілим, потім починає старіти і, зрештою, вмирає.

У той час як інші продукти не можуть зберігатися без охолодження тривалий час, вино може зберігатися роками, при цьому можлива зміна його кольору та смаку таким чином, що вона стає більш приємною для вживання.

Витримка завершує процес дозрівання, смак вина, аромат та колір облагороджуються. Нові властивості формують нову ціну. старе вино не буває дешевим. Червоне через кілька років стає кращим, втрачає терпкість і набуває жовтуватого відтінку.

loading
×