Чим відрізняється Антонівка від білого наливу?

'Білий Налив– ранній сорт із соковитими світло-кремовими яблуками середнього розміру з ніжною кислувато-солодкою м'якоттю характерного смаку. Яблука вживають у свіжому вигляді, вони не лежкі. 'Антонівка' – Пізній сорт з великими жовтувато-зеленими яблуками, дуже ароматними, кислуватими, чудово зберігаються всю зиму.

За кольором плоди зеленувато-білі, м'якуш пухкий, крупнозернистий. Смак дуже приємний, кисло-солодкий, але не кислий, запашний.

«На Нижегородській виставці у 1896 році С. В. Батов із Тули представив Антонівку тульську (духову). Він вважав, що загальна назва антонівка отримала на ім'я садівника Антона, який нібито вивів її ще в незапам'ятні часи, власну ж назву – духова – від духу, аромату, що має яблуко».

loading
×