Чим відрізняється брют та екстра брют?

Шампанське брют – сухе ігристе вино, яке відрізняється низькою кількістю цукру. Брют поділяється на кілька видів, згідно з кількістю цукру: класичний брют – 0,6-1,5% (0-12 г/л) екстра брют – 0,3-0,6% (0-6 г/л)

Брют – сухе ігристе вино, в якому за визначенням не повинно бути й натяку на солодощі. Вміст цукру не перевищує 12 г/л. Екстра драй (Extra Dry або Extra Sec) – трохи солодше, ніж брют. Кількість цукру у ньому може становити 12-17 г/л.

Кращий екстра-брют Це колекційне російське шампанське «Нове Світло», екстра-брют білий. Вартість 693 рублі за пляшку. Серед досліджених екстра-брютів у нього найвища оцінка – 80,7 бала зі 100.

«Сухе» dry просік може офіційно мати від 17 до 32 г цукру на літр, extra dry – від 12 до 17 г/л.

loading
×