Чим відрізняється чіабатта від багету?

Від досить щільного російського батона чіабатта відрізняється незвичайною текстурою – дуже легкою та пористою. Виявляється, вся справа у воді: якщо в тесті для звичайного білого хліба міститься 45-47% вологи, то в тесті чіабатти – До 90%. Саме тому вона виходить такою ніжною та м'якою.

Чіабатта (від італ. ciabatta – тапочка) – італійський пшеничний хліб, що випікається з використанням закваски, дріжджів та оливкової олії. Особливістю цього хліба є хрумка скоринка і м'якоть із великою, нерівномірно розподіленою пористістю. Використовується для приготування паніні та сендвічів.

Чіабатта (у перекладі з італ. ciabatta – тапочок, шльопанець) – це білий дріжджовий хліб із пшеничного борошна, що за формою дійсно нагадує легкий предмет взуття. Його «фірмовими» ознаками є неймовірна легкість тесту, золотиста тонка скоринка та великі дірки на розрізі.

loading
×