Чим відрізняється цитрусовий пектин від яблучного?

У чому відмінності: Жовтий пектин, яблучний або цитрусовий – отримують з яблук або цитрусових відповідно. Великої різниці між ними немає, хіба що цитрусовий дає прозоріший результат. Найчастіше цей пектин використовують для приготування джемів та конфітюрів – його не можна повторно нагрівати – він більше не застигне.

Замінити пектин можна лише агаром, оскільки він на відміну желатину немає яскраво вираженого смаку.

Чудово ламається яблучний пектин, він не розтягується, не тягнеться. Це вказує на те, що він добре підходить для мармеладу. Цитрусовий пектин: текстура гелю менш ламка, зовсім трохи тягуча. Пектин nh дає більш тягнучу консистенцію, він не такий ламкий, як чисті пектини.

Пектин яблучний або цитрусовий – це базовий, звичайний пектин. У складі – тільки пектин (максимум може бути вказана декстроза, глюкоза або сахароза, які допомагають стандартизувати пектин). Виготовляється зі шкірки яблук чи цитрусових. Використовується для будь-яких цілей, найчастіше для мармеладу, конфітюрів.

loading
×