Чим відрізняється котлета по-київськи від де Воляй?

Страву подають на грінці (крутоні). Часто при обробці філе зберігають кісточку, яку при подачі на стіл надягається папильотка. Панірована куряча котлета, смажена на сковороді, а не у фритюрі, називається котлета «де-воляй».

Прообразом знаменитої котлети по-київськистали котлети «деволя» французького походження. Відмінність тільки одне і незначне, якщо вже відверто. Французи всередину своїх кладуть соус, зазвичай вершковий із грибами.

Придбати одну штуку можна за 55 рублів. У Волгограді перейменували котлету «по-київськи», тепер це «котлета з маслом".

Американці також приписують винахід котлет собі. Мотивують вони це тим, що назва «котлета по-київськи»з'явилося тому, що їх часто замовляли емігранти з України. А вже пізніше страва потрапила до Європи та, зокрема, до України. Chicken Kiev – так називали і називають американці страви.

loading
×