Чим відрізняється м'ясо перепілки від курки?

Перепела в п'ять разів калорійніша за курку. Його тонкий аромат, ніжна консистенція, соковитість, пікантний смак приваблюють багатьох. У м'ясі перепелів міститься 25-27% сухої речовини, 21-22% білка, 2,5-4,0% жиру. За хімічним складом та смаковими якостями м'ясо перепелів відносять до дієтичної продукції.

М'ясо у перепелів дуже смачне, особливо у півників, воно ніжніше, бо вони не мчать. Курочки теж нічого, тільки вже другого року м'ясо в них стає жорстким. Цю птицю тримають в основному через яйця, теж смачні, але від курячих вони мало чим відрізняютьсяхіба що дрібні, але красиві.

У них у два з половиною рази більше вітамінів, ніж у курячих, а за вмістом фосфору, калію та заліза яйця перепілок обганяють курячі у 4,5 рази. У сирих перепелиних яйцях є лецитин – ця речовина здатна знизити холестерин у крові. Яйця перепілок їдять сирими, запікають, варять і навіть маринують!

М'ясо перепелів є надійним джерелом мононенасичених та поліненасичених жирних кислот. Він також багатий на незамінні амінокислоти, омега-6, цинк, хром, залізо, фосфор і калій. Але, перш за все, цей птах кобальт.

loading
×