Чим відрізняється манна крупа від кускуса?

До речі, кускус — це та сама манка, тільки обвалена у борошні. І нічим суттєвим, крім вищого вмісту глютена, від манної крупи не відрізняється.Feb 9, 2020

Крупа кускус виробляється з дрібнішої манної крупинабагато рідше – з інших злаків. Манна крупа збризкується водою, потім з отриманої маси формуються крупинки, які потім обсипаються сухою манкою або борошном, після чого просіюються.

Кускус протипоказаний:

  • особам, які страждають на целіакію – непереносимістю глютена;
  • людям, які мають алергію на інші білки препарату;
  • дітям раннього віку, особливо до одного року, через побоювання розвитку алергії;
  • хворим на цукровий діабет, тому що каша з кускуса може призвести до підвищення концентрації глюкози в крові.

Кускус – Оброблена спеціальним чином крупа. З манної крупи та злегка вологого борошна формують дрібні гранули, а потім їх просівають через сито. Ті гранули, що випали, йдуть на подальшу переробку, а ті, що залишилися і є майбутня крупа кускус. Потім її висушують і готують до вживання.

loading
×