Чим відрізняється ніж Санток?

Відмінні риси ножасантоку наступні: широке лезо з обухом, що знижується, що робить ніж схожим на класичний шипфут, збільшений у розмірі; вертикальні пропили на обох голоменях клинка; тонкий обух та відсутність болестера, рівна або слабо вигнута ріжуча кромка. Shahrivar 20, 1398 AP

Сантоку, в відмінність від звичного європейцям кухарського ножа, має іншу форму леза – його вістря опущено, а ріжуча кромка має більш пряму форму. Такий клинок зовні дещо нагадує сокирку. Власне, його історія і йде від сокирки.

Традиційна японська ніж сантоку по праву вважається універсальним кухонним інструментом.Його можна, можливо використовувати для:

  • нарізування слайсами, кубиками, соломкою овочів та фруктів;
  • тонкого нарізування сиру, ковбас, бекону;
  • оброблення м'яса, птиці, риби;
  • шатківниці зелені;
  • різання грибів та інших маніпуляцій.

Ordibehesht 8, 1399 AP

Професійний шеф-ніж, в відмінність від звичайного кухонного ножа, здатний швидко та якісно різати курку, свинину та велику рибу. Чудово подрібнює овочі, зелень та фрукти. Три головні завдання такого ножа це: кришити, різати та обробляти.

loading
×