Чим відрізняється просте вино від столового?
Ординарні – це вина, що споживаються наступного року після року їхнього вироблення без витримки. Марочні високоякісні вина виробляються з певних сортів винограду і витримуються в дубовій тарі не менше 1,5 – 2 років, з першого січня наступного за врожаєм року. Старі вина можна знайти лише в енотеках.
Вина, що випускаються без витримки на першому році життя, відносяться до ординарним. Ординарне вино – вино, виготовлене за загальноприйнятою технологією відповідно до державних стандартів та чинних технічних умов, що реалізується з 1 січня року, наступного за врожаєм винограду.
Головний сенс звичайного столового вина безпосередньо вказаний у його назві – це напій, що доповнює їжу, він супроводжує звичайного обіду або вечері і не несе окрему цінність. Десертні, вони ж лікерні, вина відрізняються підвищеним вмістом цукру та алкоголю.
Ординарні вина, вина, що випускаються після технологічної обробки, без витримки, віком до одного року, але не раніше, ніж через 3 місяці після переробки винограду. Готуються з одного сорту або суміші сортів винограду.