19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Чим відрізняється ступінь обсмажування?
Темніша обсмажування має більш повний смак і містить меншу кількість кофеїну. Однак, пересмажені зерна мають палений, вугільний присмак. Відмінності світлої і темної обсмажування
Характеристика | Світла обсмажування | Темна обсмажування |
---|---|---|
Гірчинка | Низька | Висока |
Кислинка | Висока | Низька |
Який ступінь обсмажування кави корисніший Легка та середня ступінь обсмажування вважається більш корисною, тому що не встигають випаруватися вода та ефірні олії, які у свою чергу багаті на антиоксиданти. Також під впливом високої температури не встигають зруйнуватись корисні речовини.
Ступінь обсмажування кава – один з найважливіших факторів, які визначають смак. До обсмажування зерна кави м'які, зі свіжим трав'янистим запахом і майже без смаку. У процесі обсмажування сирі зерна перетворюються на ароматні, наповнені смаком, хрусткі зерна, які називаються «кава».