Чим відрізняється ступінь обсмажування?

Темніша обсмажування має більш повний смак і містить меншу кількість кофеїну. Однак, пересмажені зерна мають палений, вугільний присмак. Відмінності світлої і темної обсмажування​​

ХарактеристикаСвітла обсмажуванняТемна обсмажування
ГірчинкаНизькаВисока
КислинкаВисокаНизька

Який ступінь обсмажування кави корисніший Легка та середня ступінь обсмажування вважається більш корисною, тому що не встигають випаруватися вода та ефірні олії, які у свою чергу багаті на антиоксиданти. Також під впливом високої температури не встигають зруйнуватись корисні речовини.

Ступінь обсмажування кава – один з найважливіших факторів, які визначають смак. До обсмажування зерна кави м'які, зі свіжим трав'янистим запахом і майже без смаку. У процесі обсмажування сирі зерна перетворюються на ароматні, наповнені смаком, хрусткі зерна, які називаються «кава».

loading
×