Чим відрізняється сухе та напівсухе?

Головна відмінність сухого вина від напівсухого – це кількість цукру. Чим менше цукру, тим яскравіша кислотність напою, вища терпкість, чіткіше розкривається натуральний смак та аромат. Щоб отримати той чи інший результат, винороби використовують різні сорти винограду та технології. Jan 10, 2020

Головна відмінність напівсухого від сухого вина полягає у концентрації цукру. Якщо процес бродіння виноградного соку проходить без втручання винороба, залишковий цукор повністю зброджується, і виходить сухе вино – у ньому цукру не більше 0,3% (до 4 грамів на літр, згідно з російськими стандартами).

Тому є залежність: менше цукру, вищий вміст алкоголю. Саме з цієї причини сухі вина завжди міцніше солодких (за винятком кріплених). У сухих вміст алкоголю може змінюватись від 9 до 16%, а напівсолодкі між 9 і 13%.

Смак сухого вина Сухе вино Найчастіше сильно в'яже рота, ковтнувши його, Ви відчувається терпкість, тонність і іноді агресивність. Напівсухе вино набагато м'якше і приємніше на смак, воно не таке кислотне і танінне, як сухе.

loading
×