Чим відрізняється йодована сіль від солі?

Йодована сіль – це звичайна кухонна сіль (хлорид натрію), до складу якої хімічним шляхом додані йодид або йодат калію. Спочатку в звичайну сіль додавався йодид калію, але дана хімічна сполука нестійка. May 10, 2018

Морська сіль кращеніж йодована. На жаль, у процесі випарювання, очищення та сушіння йод з морської солі практично повністю зникає. Наприклад, в одній грамі морської солі міститься близько 1 мкг йоду, а в йодованій – 40 мкг.

Готувати з йодованою сіллю можна – При правильному використанні вона не змінює смак продуктів. Однак вона втрачає йод у процесі приготування їжі, а також якщо довго тримати її на світлі у відкритому посуді, неправильно або тривалий час зберігати.

При прийомі внутрішньо сприяє профілактиці розвитку йод-дефіцитних захворювань у географічних місцевостях з природним дефіцитом (ендемією) йоду – ендемічного зоба – збільшення щитовидної залози, пов'язаного з дефіцитом йоду в середовищі.

loading
×