Чим відрізняється Жилівщик від Обвальника?

Після обвалки слідує жиловка. На цьому етапі потрібно видалити хрящі, сухожилля, дрібні кістки, відокремити великі шматки і розсортувати решту. Якщо фахівець займається і обвалкою, і жиловкою, він називається обвальником-жильником.6 дні тому

Обвальник м'яса – це фахівець, який займається ручним або механічним обробленням туш тварин, птахів та риби. Він знімає з м'яса шкіру (пір'я), видаляє непотрібні частини та здійснює жиловку, тобто остаточне очищення від плівок, зв'язок, хрящів та інших жорстких тканин.

Проводить жиловку м'яса (відділення м'яса від кісток) та субпродуктів худоби всіх видів, різання на шматки встановленого розміру та розбирання жилованого м'яса за сортами з дотриманням нормативів та виходів. Проводить відділення сухожиль, плівок, великих кровоносних судин, жиру, залишків кісток та хрящів.

Обвальник тушок птахице спеціаліст, який займається ручним або механічним обробленням туш індичок, курок, качок, гусей та перепілок. Він знімає з птахів шкіру, відокремлює ножем основну масу м'язових і сполучних тканин від кісток і робить зачистку від залишків м'яса.

loading
×