Чим відрізняються гострі сорти цибулі від солодких та напівсолодких?

Напівсолодкі сорти зазвичай займають проміжне положення. Гострі різновиди мають коротший період вегетації, а тому швидше визрівають, але, на відміну від них, солодкі сорти відрізняються вищою врожайністю. До мінусів солодких сортів можна віднести більш короткий термін зберігання.

Ялтинський цибуля – це надзвичайно красивий і смачний сорт ріпчастого цибулі. Він наповнений вітамінами, мінералами та великою кількістю корисних речовин. Плоди цієї рослини мають плескату форму, а її лусочки як зовні, так і всередині. М'якуш такого цибулі дуже соковита та солодка на смак, гіркота в ній абсолютно відсутня.

Ексібішен – пізньостиглий сорт солодкої цибулі, який виведено нідерландськими селекціонерами Однак, незважаючи на іноземне походження, у наших городників цибуля Ексібішен користується великою любов'ю. Вирощувати його можна різними способами – насінням, розсадою та сівбою.

Самий популярний сорт гострої цибулі – Штутгартер Різен. Огородники люблять його за ранній (від відростання сівши до збору врожаю до 75 днів) і високий урожай (з 1 м2 посадки збирають до 8 кг ріпки). Цибулини плескаті, щільні, великі, масою до 180 г. Не стрілюється, стійкий до захворювань, зберігається 6-8 місяців.

loading
×