Чим закушувати порто?

Безпосередньо перед подачею портвейн декантують, тобто переливають у графин. Це необхідно, щоб осад, звичайний для витриманого порто, залишився на дні пляшки і не влучив у келихи. Келих наповнюють не більше ніж наполовину.

Пити порто випливає із спеціальних келихів тюльпановидної форми: їх заповнюють лише наполовину – цей прийом допомагає глибокому аромату розкритися. На відміну від інших кріплених вин, портвейн не прийнято повторно закупорювати, а подавати його, як будь-яке вино, потрібно охолодженим.

Поєднання з основними стравами: сухі білі портвейни поєднуються з рибою та морепродуктами, запеченими на грилі, особливо з крабами, креветками, морськими гребінцями, добре доповнять суші. До солодких портів більше підійдуть закуски з копченого лосося та устриці.

loading
×