Чим замінити Калебас?

Для правильного заварювання мате потрібні спеціальні прилади: калабас (калебас) – посудина для заварювання мате, як правило робиться з гарбуза-горлянки, але іноді буває зі скла або глини, а також бомбардування (бомбижжя) – трубка з ситом (або іншим фільтром) на кінці, через яку п'ється напій.

Беремо за довгий кінець вигнутої трубочки, запалюємо вогонь і підносимо полум'я на якусь мить до кінчика трубочки, він починає оплавлятися, і відразу кладемо трубочку розігрітим кінчиком на щось залізне, притиснувши розігрітий кінець трубочки (близько 2 мм) залізною площиною запальнички.

Мате – тонізуючий напій з високим вмістом матеїну, що готується з висушеного подрібненого листя і молодих пагонів падуги парагвайського. Напій має гіркуватий смак з легким солодкуватим присмаком.

loading
×