Чим заварний хліб відрізняється від звичайного?

Суть його в тому, що частину борошна заварюють гарячою водою (90-95 ° С) і використовують після охолодження. Заварка дає хлібу більше цукрів, а цукру – це харчування для дріжджів. Без цукрів дріжджам нічого буде їсти. Відповідно, виділяти вуглекислий газ вони не будуть, і наш хліб не підніметься.

Як і будь-який інший продукт, заварний хліб може приносити як користь, а й шкода. У зв'язку з деякими особливостями продукту, його не рекомендується вживати у великих кількостях тим, у кого діагностовано підвищену кислотність шлунка та метеоризм, алергію на глютен та діабет.

Заварювання для хліба – це напівфабрикат для виробництва хлібобулочних виробів, водно-борошняна суміш із значно клейстеризованим крохмалем. У ній накопичені декстрини та прості цукру, які позитивно впливають на соковитість м'якуша, надають скоринці насичений колір, а також знижують швидкість черствіння. хліба.

заварний хліб містить багато мінеральних речовин, таких як кальцій, залізо, фосфор, магній та калій. Крім цього, в хлібі присутні вітаміни групи В, які підтримують оптимальне функціонування нервової системи та нормалізують склад крові.

loading
×