18Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Чим змастити курку, щоб вийшла золотиста скоринка?
Помістити курку на решітку, під решіткою встановити деко і запікати в розігрітій до 200 градусів духовці близько 50 хвилин. Після цього дістати курку, за допомогою пензлика змастити медом (якщо мед густий, його потрібно попередньо розтопити) і відправити в духовку ще на 10-15 хвилин до появи золотистої скоринки.
Спосіб приготування:
- У невеликій мисці змішайте гірчицю, олію, сіль та перець.
- Натріть курку сумішшю, що вийшла. …
- Випікайте курку у духовці 40 хвилин за температури 230 градусів.
- Дістаньте курку і змастіть з усіх боків медом.
- Продовжуйте запікати при 200 градусах до утворення золотистої скоринки.
Перед приготуванням можна змастити тушку невеликою кількістю розтопленого меду, змішаного із гірчицею. Під час запікання кілька разів вийміть курку з духовки і полийте соком, що виділився – так скоринка вийде максимально золотистої і рівномірної.
10 способів замаринувати курку без майонезу
- Оливкова олія, гірчиця, мед, сік лимона, часник, розмарин, сіль, чорний перець.
- Рослинна олія, оцет, гірчиця, часник, цукор, сіль, перець, коріандр, подрібнене лаврове листя.
- Соєвий соус, мед, часник, сіль, перець.