Чим звичайна моцарелла відрізняється від моцарелли для піци?

Справжню моцарелу для піци роблять за тією ж технологією, що і моцарелу в заливці, з тією лише різницею, що у моцареллі для піци менше вологи. Моцарелла відноситься до типу сирів з італійською назвою паста філата.

Моцареллу можна вважати ідеальним сиром для піци: маючи неяскравий, делікатний смак, який не заглушає решту інгредієнтів, цей сир чудово плавиться і тягнеться у гарячій піца. Свіжа моцарелла у вигляді кульок, що плавають у розсолі, досить дорога у Росії.

Для отримання сирних ниток на готовому продукті потрібно брати напівтверду моцареллу. Якщо вибирати у вигляді кульок, у подрібненому вигляді посипається на вийняту з духовки піцу, у разі сир розплавиться і поступово розтечеться, просочивши у своїй тісто. Копчену Моцареллу рідко використовують для піци.

сулугуні Якщо для приготування піци вам необхідна моцарелла, то замінити її необхідно саме сортом, що плавиться сиру. Найкращим вибором у такій ситуації буде використання сулугуні, бринзи, тильзитера чи адигейського. сиру. Якщо ви використовуєте бринзу, відмочіть попередньо її в молоці.

loading
×