Чого багато у яловичині?

Яловичина займає лідируючу позицію за вмістом білків (20%) та останні місця – за кількістю жирів. Також у її складі є вітаміни Е та Н, всі вітаміни групи В, амінокислоти, фермент бета-аланін, олеїнова кислота, пурини, мікро- та макроелементи (особливо багато заліза).

Користь яловичини для організму обумовлена ​​наявністю вітамінів Е, В1, В2, В5, В9, РР. Крім того, в ній міститься біотин, що благотворно впливає на шкіру, нігті та волосся, а також натуральний антидепресант холін, що нормалізує обмін речовин.

Вирізка – сама цінна частина яловича туш. Вона нежирна, ніжна, смачна. З вирізки виходять чудові стейки (філе-міньйон), ростбіф, шашлик, азу та м'ясо по-бургундськи. Цю частина можна використовувати для запікання (наприклад, яловичина Веллінгтон), смажити на відкритому вогні, гасити.

Яловичина сприяє виробленню тестостерону, а він особливо важливий для підтримки здоров'я та молодості чоловіків. Якісний білок яловичини допомагає нарощувати м'язову масу», — наводить слова Риль РИА «Новости». Також вона зазначила, що яловичина корисна для людей із цукровим діабетом.

loading
×