Чого більше у ковбасі?

Ковбаса – Харчовий продукт; класоутворюючий тип ковбасних виробів, що представляє собою м'ясний фарш у довгастій оболонці. Може містити один або кілька видів м'яса, наприклад, м'ясо птахів, різні наповнювачі, піддаватися температурній обробці (варінню, іноді багаторазовому; обсмажування; копчення) або ферментації.

Смак і колір залежить від добавок та способу приготування: розрізняють варені, варено-копчені, напівкопчені та сирокопчені ковбаси. Для покращення смаку в них додають молоко, борошно, яйця, шпик, а також спеції: перець, сіль, коріандр, кріп, базилік, імбир.

Їх всього чотири: м'ясні продукти, м'ясосодержащіе, м'ясо-Рослинні та аналоги. У рецептурі перших – м'яса більше 60 відсотків, других – менше 60. м'ясо-рослинних – від 30 до 60 відсотків, у рослинно-м'ясних – від 5 до 30 відсотків та в аналогах м'яса менше 5 відсотків.

loading
×