Чому баурсаки виходять тверді?

Багато борошна та мало води. Якщо тісто «забите» мукою, то й випічка буде твердою. Яйця. Велика кількість яєць у тесті знищує пишність і робить його твердим.

Чому виходить гумовим Вся справа в обминці, вірніше, в недостатній обминці. Якщо тісто готується з здобою (яйця, жири), його необхідно розім'яти 3-4 рази, залежно від того, скільки здоби або від того, як поводиться тісто.

Як тверді пиріжки зробити м'якими Змащуємо верхівку, накриваємо харчовою плівкою та зверху рушником. Так само реанімувати тверді пироги допоможе молоко. Чистий рушник промокнути водою, добре вичавити і покласти зверху. Так випічка не намокне, а волога зробить її м'якою.

loading
×