Чому безе липне після сушіння?

Безе липне після випічки, якщо спочатку білковий крем був приготовлений неправильно. Достатньо трохи недозбити білкову суміш, щоб вона тримала форму, не опадала, але починала липнути після випічки. У цьому випадку слід наступного разу використовувати міксер на пару хвилин довше. Головне, не перестаратися. Mar 27, 2021

Чому безе тріскається? Тут може бути кілька причин: занадто висока температура, погано збитий білок, а може ви використовували конвекцію при випіканні? Чи можна перезбити меренгу? Так, на жаль, можна.

Чому меренга мокне та липне після випічки? Всі кондитери, до яких ми звернулися за порадою, в один голос відповіли, що це відбувається через недостатньо довге сушіння. Також це можливо за вологої погоди: навіть добре просушені дрібнички через деякий час почнуть вбирати вологу.

Безе, Яке всередині тверде, не дбає, а висушується. Сушити його треба мінімум 2 години (якщо безе велике – то довше) при температурі 80-100С. Тоді воно залишається білим, а всередині стає твердим.

loading
×