Чому білки збивають окремо?

У чому сенс? Відповідає головний технолог компанії Людмила Каськова: – У класичний рецепт бісквіту не входить розпушувач, проте бісквіт добре розпушується при випіканні. Цей ефект досягається за допомогою окремо збитих білків..May 28, 2013

Дуже важливо акуратно відокремити білки від жовтків, так щоб жовток не пошкодився, і ніяка його частина не потрапила до білків. Жовток – Це по суті жир, а жир і меренгу, ну ніяк не дружать. Тому навіть крапелька жовтка, що потрапила до білків, призведе до того, що білки не зіб'ються.

Надто холодні яйця Низька температура білка не дозволяє його нормально збити. На роботу йде більше часу, піна виходить не такою стійкою, розтікається. Холодний білок дуже щільний і недостатньо еластичний. В результаті піна виходить менш пишною та надто важкою.

Щоб білки добре збилися, важливо дотриматися кількох простих правил:

  1. Збивати білки потрібно у чистому посуді, чистими насадками міксера. …
  2. Для збивання білків блендер не підійде! …
  3. Тривалість збивання залежить і від кількості білківі від глибини посуду. …
  4. Відокремлюйте білки від жовтків дуже акуратно – в окрему філіжанку.
loading
×