Чому брокколі змінює колір?

Жовті бутони, висохлі суцвіття, а також плями свідчать про те, що були порушено умови зберігання. Свіжа броколі має темно-зелений або злегка ліловий колір, а її бутони міцно закриті. Якщо колір жовто-зелений, то, можливо, це є результатом неправильного зберігання.

Покладіть броколі у киплячу підсолену воду, зменшіть вогонь і варіть до готовності. Готові суцвіття відразу дістаньте з окропу і опустіть у крижану воду на 1 хвилину, щоб вони зберегли яскравий колір.

Поспішаємо запевнити любителів цього овочу, що пожовкла брокколі не шкідлива. Пожовтіння та розсипання броколі – ознака того, що овоч старий, готувати з ним недоцільно, так як він може пригоріти. Саме пожовтіння броколі пов'язане з розщепленням у ній хлорофілу.

Овоч не рекомендується споживати людям, які страждають на хвороби підшлункової, також при високій кислотності шлунка. Через підвищений вміст клітковини, капуста у сирому вигляді протипоказана тим, хто щойно переніс оперативне втручання.

loading
×