Чому чорний рис дорожчий?
Зростає Дикий рис у мілководних водоймах і вздовж річок, що повільно йдуть, і збирається виключно вручну. Т. е., Дикий рис культивувати складніше, ніж його рисових побратимів, а також урожайність дикого рису в рази менша. Це дозволяє пояснити, чому дикий рис дорожчий за чорний.Jul 28, 2021
У коричневому рисі залишаються зародок і висівки, а з білого рису їх теж прибирають, але не викидають, а механічно відокремлюють і продають окремо – цей неотриманий прибуток включений у вартість коричневого рису, але це не все. Висівки в коричневому рисі містить багато жиру.
Чорний рис відрізняється від інших видів рису темним забарвленням верхньої оболонки зерна. Чорний рис, зокрема тибетський чорний рис, є аристократом у світі рису, його ще називали "забороненим рисом". У Стародавньому Китаї його їли лише імператори та їхні сім'ї.
Бурий рис має низький глікемічний індекс та повільні вуглеводи у складі, тому і показаний діабетикам. Чорний рис можна назвати лідером за кількістю білка та корисних речовин.