Чому цукор у фруктах не шкідливий?

Якщо коротко: Цілісні продукти не шкідливі здоров'ю. Завдяки тому, що фруктози в них небагато і вона надходить у печінку повільно, це не завдає шкоди організму.Nov 26, 2021

«Натуральна» фруктоза, яка зустрічається в фруктах та овочах, утворюється в клітинах за тим же принципом. У відмінність від глюкози, Фруктоза всмоктується кишечником досить повільно, але розщеплюється набагато швидше. Частина фруктози перетворюється на глюкозу, що зовсім незначно підвищує рівень цукру у крові.

Фруктоза дійсно не призводить до підвищеного вироблення інсуліну, але при цьому вона значно підвищує рівень тригліцеридів у крові, більший, ніж при вживанні такої ж кількості цукру. Причина такого явища пов'язана з різницею механізмів реакцій перетворення фруктози та глюкози в нашому організмі.

Єдине, ніж можна, можливо безпечно замінити цукор – це фрукти. Так, у них є фруктоза, тому їсти їх у необмежених кількостях не можна. Але фрукти – Це джерело безлічі вітамінів і корисних речовин, а також харчових волокон, які забезпечують відчуття ситості.

loading
×