Чому довго бродить вино?

Таке рідко, але буває через низьку температуру, занадто високу цукристість або погані дріжджі. Потрібно зняти вино з осаду, переливши його з однієї ємності в іншу, потім знову встановити гідрозатвор і залишити добаржувати за тих же умов.Feb 29, 2016

У середньому будь-яке фруктове (виноградне, вишневе, яблучне, сливове) вино блукає 20-45 днів, іноді потрібно до 65 днів.

Невідповідна температура Найчастіша причина, через яку вино перестає блукати. Винні дріжджі активні за 10-30°C. У холоді вони «засинають», а за більш високої температури гинуть. Рекомендована для бродіння температура – ​​15-25 °C.

В ідеальних умовах бродіння йтиме до тих пір, поки в вино не набере фортеці 10-14%. За такого градусу винні дріжджі гинуть, цукру залишається мало. Щоб зробити більш солодке чи міцне вино, треба знати, як зупинити бродіння вина.

loading
×