Чому Гоголь Моголь назвали гоголь моголь?

Гоголь Моголь походить від нижньонімецького виразу Kuddel-muddel – «мішанина»повідомляє словник Фасмера. Звідси і застаріла форма "гогель-могель". В основі лежать слова Kuttel – трібуха та Muddel – каламутна рідина. Sep 26, 2006

У другій версії графиня Броніслава Потоцька з Великої Своротви дещо модернізувала рецепт, замінивши сіль та чорний хліб на мед, та перейменувала його з «гогель-могель» на «гогольмоголь».

Вживання в раціон гогольмоголя знижує ризик серцево-судинних захворювань, ракових новоутворень, зміцнює волосся, зуби та всю кісткову тканину організму. Холестерин, що міститься в яйцях, і речовини, що його розщеплюють, дозволяють зв'язувати і виводити жир і надлишковий холестерин.

Гогольмоголь – це простий коктейль, який готується із доступних інгредієнтів. Основа гоголямоголя, його базова рецептура – курячі яйця та цукор. Ці інгредієнти дуже поширені та доступні, і це пояснює його популярність. Класичний десерт має м'який та злегка солодкуватий смак.

loading
×