Чому горять панкейки?
Справа в тому, що масло дає млинцям присмажитися, засмажитись і навіть пригоріти. Американські панкейки мають на увазі ніжну рівну скоринку, якій не потрібна зажаристість. Найкраще готувати панкейки на сухій сковороді, у крайньому випадку – злегка змащувати її олією і серветкою прибирати надлишки.
Чому панкейки не виходять Тісто для панкейків категорично не можна довго збивати міксером. Збиті білки осядуть, і за фактом ви отримаєте гумове тісто. Якби додасте занадто багато борошна, ви заб'єте тісто і ваші панкейки будуть твердими. Панкейки потрібно пекти лише на сухій сковороді під кришкою.
Сковорода має бути добре прогріта, але не диміти. Нам потрібна така температура поверхні, щоб наші оладки легко піднімалися. рум'янилися і встигали пропікатися. Як цього досягти? Насамперед, помістіть заздалегідь склянку з водою в морозилку і дайте їй покритися тоненькою скоринкою льоду.