Чому ізомальт тане в холодильнику?
Як і цукор його легко розчинити водою. При цьому необов'язково поливати льодяникові поверхні. Достатньо конденсату або просто підвищеної вологості повітря. При контакті з рідиною зовнішній шар ізомальтового прикраси починає плавитися.
Через підвищену вологість льодяники з ізомальту можуть липнутиТому дуже важливо вберегти солодощі від попадання вологи і появи конденсату. Прикраси з ізомальту слід зберігати за кімнатної температури, загорнувши їх у пергаментний папір або укласти в коробку з картону.
Зберігати ізомальтвий декор необхідно в сухому контейнері, що щільно закривається, оскільки, як і будь-який цукор він абсорбує вологу і стає липким. З цієї причини зберігання ізомальту в холодильнику– погана ідея, а декор на торт краще встановлювати ближче до подачі.
Можна, можливо чи зберігати ізомальт в холодильнику Через вплив холоду скляний декор не змінює своїх характеристик, залишається солодким та міцним. Але за зниженні температури лежить на поверхні утворюється конденсат. Ізомальт починає танути в холодильнику. Навіть якщо заздалегідь остудити виріб, це не допоможе.