Чому картопля починає гнити?
Бактеріальні захворювання картоплі під час зберігання – гнилі Крім грибкових, картопля схильна до ураження бактеріальними захворюваннями. Джерелом ураження є гнильні бактерії., здатні за 2-3 місяці перетворити бульби на сіру масу, що розкладається, з різким неприємним запахом.Jan 12, 2019
– при сильному розвитку хвороби необхідно проводити хімічні обробки 1-відсотковою бордоською рідиною, хлорокисом міді. Можна також запропонувати препарат "Максим 025 FS т. к. с.", який на 30-40% зменшує ураження бульб насіннєвого. картоплі сухий та мокрий гниллю при зберіганні.
гниття картоплі – результат на бульби патогенних грибків чи бактерій. Помилки, допущені при посадці, вирощуванні, прибирання та зберігання картоплі, сприяють швидкому поширенню захворювань та втраті врожаю.
Поганий запах – знак, що овоч зіпсований. Гарна картопля пахне землею. Якщо на овочах з'явилися мокрі плями – це ознака того, що він заражений грибами та бактеріями (такими як Erwina caratovora), попереджають експерти.