Чому каша називається Артек?

Наприкінці 20-х років XX століття на полицях продовольчих магазинів країни з'явилися дві крупи: артек та полтавська. За дорученням Наркомздоров'я СРСР крупа артек була спеціально розроблена для відкритого 925 року на Південному березі Криму «Табори-санаторію в Артеку».

Класифікують пшеничну крупу наступним чином: Арнаутка крупа зі склоподібним зерном, що отримується з однойменного сорту твердої пшениці, призначена для вживання у вигляді каші. Артек – дрібно подрібнені, шліфовані крупинки, містить найменшу кількість корисної клітковини, широко використовується в кулінарії.

Пшенична крупа MAKFA "АртекВиготовляється виключно з твердих сортів пшениці, що робить приготовані з неї каші не тільки смачними, але й корисними. Вариться 3 хвилини.

У Росії із пшениці виробляють два види пшеничних круп – «Полтавську» та «Артек». Перша представляє собою цілісні очищені зерна або зерна великого дроблення (крупинки досить великі). «Артек» являє собою дрібнодроблену крупу. Для биточків, запіканок, молочних в'язких і рідких каш використовуютьАртек».

loading
×