Чому хліб на заквасці не розкривається?

Невиброджене тісто Таке буває, якщо закваска не працює або якщо ви не чекаєте, коли тісто стане пишним. Погано викинутий хліб не розкриється навіть під ковпаком, оскільки там зволоження кірки відбувається за рахунок вологи, яку хліб сам випаровує в процесі випічки. Sep 6, 2021

Товста, жорстка та груба скоринка на хлібі Причин може бути дві – це тривала випічка або відсутність або недостатнє парозволоження у перші хвилини випічки.

Тісто на заквасці підходить дуже повільно, як мінімум 2 години. Для цього треба посипати лист борошном і покласти на нього хліб швом вниз, накрити рушником і поставити розстоюватися при кімнатній температурі або в тепле місце доти, поки обсяг тесту не збільшиться в 2 рази, зазвичай це відбувається через 2-4 години.

Тісто з погано розвиненою клейковиною розпливається і рветься, тож якісно сформувати його просто не вийде – воно рватиметься. Крім того, тісто з погано розвиненою клейковиною дає хліб меншого об'єму зі змазаними грубими порами і при нарізуванні м'якуш може кришитися.

loading
×