Чому хліб не пліснявіє в холодильнику?

Справа в тому що свіжий хліб має певну вологість (в середньому близько 50%), а в результаті зберігання волога з нього випаровується і хліб черствіє. Тому зберігати хліб краще за кімнатної температури або в морозильній камері, але не в холодильнику.Apr 10, 2019

Тобто, найбільш несприятливі умови для нього створюються саме в холодильнику. Зазвичай температура всередині холодильника варіюється від 0 до 5 ° С залежно від відділення. За такої температури поміщені в холодильник хлібобулочні вироби швидко охолоджуються, втрачають вологу та черствіють.

Але чорний хліб може не пліснявіти та більш тривалий час. І це зовсім не через консерванти, а завдяки високій кислотності виробу, яку забезпечує житнє борошно і заквасочний спосіб приготування. Довго не буде пліснявіть також хліб, що готують за прискореною технологією.

Хліб довше збережеться, якщо покласти його в хлібницю, попередньо загорнутий в полотняний мішечок. Можна, можливо зберігати хліб у целофановому пакеті, але тоді варто проробити кілька дірочок, щоб виріб не «задихнувся». Використовуйте правило – для нової булки хлібановий целофановий пакет.

loading
×