Чому кленовий сироп такий дорогий?
Кленовий сироп – продукт рідкісний і тому дорогий. Для його приготування підходять тільки цукристі види кленів — червоний, чорний, гостролистий, ясенелистний та цукровий, при цьому вік клена має бути більше 40 років.
535 руб.
Насамперед, необхідно пам'ятати, що в кленовому сиропі міститься багато сахарози, тобто звичайного цукру. А це перекриває користь і тягне за собою ті ж проблеми при надмірному вживанні: ризик розвитку цукрового діабету порушення обміну речовин
За канадськими стандартами кленовий сироп має складатися щонайменше на 66% із цукру. Йдеться виключно про той цукор, який залишається у сиропі після випарювання. кленового соку. Інший цукор, так само як і консерванти, наповнювачі та інша «синтетика» для виготовлення справжнього кленового сиропу не використовуються.